Knjiga 22IZDAJA KNJIGE: 22.2.2015

Knjiga 22 (Dvaindvajset) pripoveduje o glavni junakinji Ani, ki dolgo časa slepo verjame, da ima vse, kar potrebuje za srečo. Do popolnega življenja ji manjka le še tista pika na i, ki pa ji nenehno polzi skozi prste. Neke noči pa Ano začnejo preganjati sanje, ki jo spomnijo na njeno preteklost in izgubljeno priložnost, ter bolečina, ki jo je dolgo skrivala v sebi, se ponovno prebudi. Njen svet se sesuje. Ga bo uspela postaviti nazaj? Si bo priznala, da je vse, kar je do takrat verjela, velika laž? Si bo dopustila ‘umreti’ in se znova ‘roditi’? Si bo sposobna priznati, da resnično obstaja nekaj, kar je prikrito našim očem?

Knjiga 22 (Dvaindvajset) je napisana na poseben način. V zlomu in ponovnem rojstvu glavne junakinje so skriti marsikateri odgovori, ki jih novodobni človek dandanes išče. Gre za skrit priročnik znotraj mistične zgodbe. V veliki meri pa je razkrita filozofija življenja, sveta, enosti. Veliko je odgovorov o telesu, gibanju, duši, potlačenih bolečinah, pomembnosti prebujanja intuicije in ljubezni. Predvse o pomenu ljubezni do samega sebe. Sprejemanju sebe. Z vsemi napakami, ki misliš, da jih imaš, pa ti knjiga pove, da napake ne obstajajo. Ker je vedno tako, kot mora biti.

Takole pravi Sonja Knez (Slovenka, živeča na Kitajskem): “Knjiga 22 (Dvaindvajset) te posrka vase. Ko jo prebereš, si želiš, da bi jo lahko prebiral znova in znova. Je zagotovo ena najboljših knjig, kar sem jih brala, in vsekakor spada na knjižno polico velike večine od nas. Njen čar je, da jo lahko bereš kot odličen roman ali pa kot nepogrešljiv življenjski priročnik. Je ganljiva in hkrati neskončno navdihujoča. Knjiga je prečudovito darilo današnjemu svetu.”